Skara IHS segrade i frågesporten

september 10, 2022 18:09:52 Janne Åberg

Lagen fick tänka till under frågesporten. Till vänster laget från Vadsbo och till höger Götenes lag med Fredrik Larsson, Göran Gilbertsson och Stellan Hallén

Lagen fick tänka till under frågesporten. Till vänster laget från Vadsbo och till höger Götenes lag med Fredrik Larsson, Göran Gilbertsson och Stellan Hallén

Skara stod som segrare när de idrottshistoriska sällskapen i Götene, Skara och Vadsbo drabbade samman i en frågesport kring idrottskunskap.

 Frågesporten ägde rum vid det senaste arrangemanget hos Götene idrottshistoriska sällskap. Det är Westgöta idrottshistoriska sällskap som anordnar WIS-mästerskapet i idrottskunskap. För Götene är det första gången man delar, då sällskapet bildades tidigare i år.
Skaras seger innebär att de är klara för kvartsfinal. Tävlingsledare tillika frågekonstruktör Lennart Karlsson.
-På de 20 frågorna fick Skara 15 poäng och Götene och Vadsbo 12 vardera, berättar Fredrik Larsson, ordförande i Götene idrottshistoriska sällskap.

Bengt G Nilsson gav en lägesrapport från Götene-sällskapet och han konstaterade att satsningen på en ljugarbänk än så länge inte fallit så väl ut som man hoppats. Man ger dock inte upp utan fortsätter, närmast med en ljugarbänk i början av december.

 

Motor från Anderstorp

Under kvällen uppmärksammades också att Timmy Hansen från Götene blev världsmästare i rallycross. Ett par inslag från SVT Sport visades, innan man fortsatte med motor genom att se ett förhandsprogram inför Formel 1-tävlingen i Anderstorp 1975. I programmet förekom längre intervjuer med Niki Lauda som vann tävlingen och med Ronnie Peterson som blev nia.

Fredrik Larsson vill särskilt lyfta fram frågesporten:
-Ett mycket trevligt sätt att komma samman kring idrottsintresset, konstaterar han.

Årsmöte i februari

Efter nämnda ljugarbänk i nästa månad så blir det ett uppehåll till årsmötet som planeras hållas i februari. Tanken är att tidigare fotbollsmålvakten Janne Åberg, Skövde, då ska berätta om sin karriär

 Tidigare  WI-tidningar