Lyckad kväll med bandyprofil

september 10, 2022 18:09:40 Janne Åberg

22 OKT 2019 17:53
Visste du att Sören Öberg varit bandyns förbundskapten i USA?

Det blev en mycket lyckad kväll för Götene idrottshistoriska sällskap när Sören Öberg berättade om sin bandykarriär.

Höstvindarna viner mer och mer utanför fönstren, och snart nalkas elitseriepremiären i bandy som för Villas del innebär hemmamatch mot Vetlanda lördagen den 2 november.

Sören Öberg har varit med om en och annan premiär. 305 A-lagsmatcher blev det under en nästan 20 år lång karriär i Villa. Topparna var förstås SM-finalerna 1975 och 1983 där det dock blev förlust båda gångerna. Först mot Ljusdal och sedan mot Boltic åtta år senare.

Drygt 20 personer mötte upp till det café där den senaste sammankomsten hölls, och besökarna försåg sig med fika och satte sig tillrätta för att lyssna på Villa-legendaren.

Sören berättade på ett lättsamt sätt under en och en halv timme och fick många frågor från den bandykunniga publiken. Man kom in på såväl rysk som amerikansk bandy. Sören Öberg var under en period förbundskapten i USA.

Sören Öberg avtackades med ett års medlemskap i Götene idrottshistoriska sällskap.

Fredrik Larsson som är ordförande i sällskapet berättar att av höstens program återstår nu tre tillfällen. En ljugarbänk i november respektive december samt en filmkväll den 19 november.

-Bildandet av vårt lokala idrottshistoriska sällskap skedde i februari månad i år. Vi har fått en riktigt fin start med nya medlemmar som ansluter sig löpande och med programpunkter som väcker ett stort intresse, konstaterar han.

 Tidigare  WI-tidningar